torsdag 8 september 2011

Det går undan när snickarna är på plats

Ytterligare en vecka har snart gått på vårt husbygge och mycket har hänt. Golvet på plan 2 är nu klart och inneväggarna för klädkamrarna har reglats upp och även fått gips på en sida. Hela övervåningen är även isolerad i ytterväggarna och taket är redo för lösullen som kommer i slutet på nästa vecka.
Golvvärmen i betongplattan har nu varit på i över en vecka och sprider en behaglig värme i huset. Längtar efter de första barfotastegen när allt är klart!

Nästa vecka kommer snickarna att smita till bygge på annan ort och istället kommer elektrikern att komma och börja att dra alla sina rör och ledningar.

Nu har vi även äntligen bestämt oss och även beställt både kök, trappa och golv. Kök och trappa blir i vitt med bänkskiva och plansteg i ek. Stilrent och vackert!

Till golven har vi valt Tarketts Rumba i 3-stavig ek till alla utrymmen som inte kommer att ha klinkers.

Ett viktigt beslut har vi dock kvar och det är vilken kamin vi ska ha i huset. Vi har redan "bestämt" oss ett flertal gånger för allt från kakelugn till gjutjärnskamin men nu lutar det åt en av Conturas braskaminer, kanske modell 550 som dom nu har bra erbjudande på. Med inbyggd fläkt och sidofönster kommer den att sprida en varm och mysig känsla i hela huset under den kalla delen av året.

Den blivande duschen på plan 2.

Tarketts ek parkett som vi valt till huset

Är detta den rätta för oss tro!? : )

3 kommentarer:

Martin sa...

Härligt! Nu har ni gått om oss.

Vi ska sätta in Contura 660K. Den passar nog bra in i vår lite med äldre stil vi försöker åstadkomma. http://www.contura.se/Kaminer/Kakelkaminer/Kakelkamin-Contura-660K/

Kristinero sa...

Ja det går undan men ert garage är ju uppe redan så ni leder nog ändå. : )

Den kaminen är riktigt snygg och vi har tittat på den med men den är precis något för bred för att inte gå emot en av innedörrarna...

Anna sa...

Hej! Skulle också tipsa om kakelkaminen, som vi har i vårt nybyggda, helt modifierade Rödhaken, men hoppar det om utrymmet var för litet =). Lycka till med ert bygge! Anna