söndag 2 oktober 2011

Åtagande 3 - Klart!

De senaste veckorna har det hänt en hel del på byggets insida. Åtagande 3 enligt FHV "invändig komplettering" är nu klart. Så nu är samtliga inneväggar uppe med gips på ena sidan vilket gör att vi nu kan gå runt och "känna in" våra rum och så smått börja fundera på inredning och placering av möbler mm.

Elektrikerna har jobbat på så nu är nästan all el dragen och klart på båda planen med både rör och tråd.

Idag tog jag dom första stapplande tagen med spackelspaden i vårt sovrum. Kändes ok men det kommer nog gå ännu lite bättre nästa gång efter att jag inhämtat lite tips från YouTube.
Se själva: http://www.youtube.com/watch?v=rraQ1Wpe2pA&feature=related

I helgen har vi köpt färg till listerna så att vi snart kan börja måla dem samt tittat på kakel, klinkers och utebelysning.
Jennie hade gjort ett bra förarbete på internet hemma och hittat det mesta vilket underlättade när vi kom till butiken. Nu har vi i stort bestämt oss för vad vi vill ha och inväntar bara att Kakel-Anders ska komma till bygget. : )
Vår parkett hade även kommit så på släpet fick vi med oss furu lamellgolvet från Siljan som vi ska ha i allrummet, vårt stora sovrum samt klädkammaren.

Det blivande köket och ingången till skafferiet dold bakom spånskivorna.

2 kommentarer:

Lina Sandgren sa...

Hej!
Jag försökte lämna en kommentar tidigare idag, men den verkar ha försvunnit ut i cyberrymnden. Vi gör ett nytt försök! Jag och min man Ola är på gång med en Trana nere i Blekinge och vi följer er blogg, den är så himla fin med bilder och uppdateringar. Vi har fallit för er planlösning även vi tänkt oss en del ändringar för att det ska passa med vår utsikt. En fräck fråga är därför om vi skulle kunna få ert beställningsnummer eftersom det skulle underlätta vårt ritande. Vår säljgubbe sitter i Ronneby
I vilket fall ska det bli himla kul att se ert hus bli färdigt, inbäddat i snö vid jul!
//Lina och Ola

Kristinero sa...

Hej!
Va kul att ni gillar vår blogg och att ni hittat lite inspiration här.
Om du skickar ett mail till mig på kav_bjo@hotmail.com så ska du få vårt beställningsnr.

//Henrik