måndag 17 oktober 2011

Kakel & innertak

I förra slutet på förra veckan och i helgen har Kakel-Anders varit i huset och flytspacklat våra badrum och idag började han sätta upp kaklet på väggarna. Taket i badrummet har även målats. Riktigt spännande och roligt att se hur dom första rummen börjar bli klara! Synd att vi måste vänta minst en vecka innan vi får hem resten av vårt klinkers annars hade han nog hunnit sätta även detta under veckan.

Snickarn har nu varit på plats i några dagar och kör hårt med att gipsa väggarna och sätta upp takpanelen.  Tyvärr var det lite strul med några av paketen med takpanel från Siljan som kommer färdigmålad där vissa brädor hade klibbat ihop vilket resulterade i att färgen lossnade på vissa ställen när dom togs isär. Anmälan till FHV service avdelning har inte resulterat i någon bra lösning än men snickarn fortsätter och sorterar ut "defekta" brädor så får vi se hur det löser sig så småningom.

 Badrummet på övre plan flytspacklat och snart redo för kakel & klinkers.

Duschhörnan på nedre plan.

4 kommentarer:

Martin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Martin sa...

Snyggt med panel i taket! Är det någon sorts pärlspont?

Vi kör pärlsporntspanel på vägg i vissa rum på undervåningen. Eftersom vi valde 2,60 i takhöjd på undervåningen kunde vi inte köpa färdig panel utan fick köpa plank som är över ca 3,60. Dessa har jag nu strukit tre gånger och när det väl sitter på plats ska vi stryka det ytterligare en gång. Det blir lite extra jobb...

Malin sa...

Va kul att läsa om andra som ligger lite före oss i processen! Vårt bygge kan ni följa på www.langtantilllindefallet.blogspot.com
Om ni vill :)
Hälsningar Malim

Kristinero sa...

Hej på er!
Japp Martin det är pärlspontpanel i taket. Har det i hela huset och planerar att som ni ha det på några väggar på nedervåningen. Kommer bli riktigt snyggt! : )

Fint hus ni bygger Malin! Kommer spana in er blogg också och följa ert bygge. Gillar braskaminen ni valt!